Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

JOIN THE CLUB

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Gezond Sporten

Sporten is gezond, als je gezond sport!  We weten allemaal dat sporten ons fitter maakt, meer gezonde levensjaren oplevert en extra levenskwaliteit garandeert.
En onder het motto ‘uw lichaam is uw beste materiaal, draag er zorg voor’ wil de Vlaamse overheid zoveel mogelijk mensen stimuleren om niet alleen regelmatig,
maar vooral slim te sporten. 
Sport slim en besteed aandacht aan letselpreventie, gezonde voeding en goed onderhouden sportmateriaal.
En luister vooral naar uw eigen lichaam.


De Vlaamse overheid reikt daarvoor heel wat informatie aan:

  • Enkele tips om gezond te sporten vind je op deze website
  • Wil je graag weten welke mythes er bestaan over sporten klik dan hier
  • Via een zelftest kom je te weten wat je individueel letselrisicoprofiel is, ontvang je een individueel programma en advies om letsels in de toekomst zoveel mogelijk te vermijden.

 


Bovendien is blessurepreventie ook een belangrijk deel van de training om blessures te voorkomen.
En daarom zijn spierversterkende oefeningen, lenigheid, recuperatietrainingen, voeding en voldoende rust … ook zaken waar we tijd aan moeten besteden.
--> wil je hierover meer te weten komen, klik dan hier.

 

Sinds 2013 kan je als recreatieve of competitieve sporter een sportmedisch onderzoek laten uitvoeren. Dit kan nuttig zijn voor wie net begint te sporten maar ook voor wie harder wil gaan trainen.

De Vlaamse overheid doet ook aan dopingpreventie en informeert zowel topsporters als liefhebbers over de gevaren van het gebruik van verboden substanties en middelen. Wil je graag weten of je geneesmiddel toegelaten is dan kan je dit via www.dopinglijn.be controleren.


Tot slot is ook fairplay en ethisch sporten van belang, op de website www.ethicsandsport.com vind je er alle informatie over.