Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

JOIN THE CLUB

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Blessure, wat nu?

Hopelijk heb je deze pagina niet nodig, maar elke sporter krijgt soms wel eens te maken met één of andere blessure. 
Maar door je aansluiting bij onze club ben je verzekerd tegen lichamelijke schade.


Wat moet je doen in geval van een blessure of sportongeval?
Surf naar deze site om de oorzaak, de diagnose en de behandeling van je blessure te analyseren en vlot te laten genezen. Vervolgens vul je een aangifteformulier tegen lichamelijke ongevallen in en bezorg je dit zo snel mogelijk (binnen de 7 dagen) aan de secretaris. Die geeft het door aan de federatie zodat ze dit op hun beurt kunnen doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij.

Waar vind je dit formulier?
Blanco formulieren liggen ter beschikking in onze kast in Sporthal Plantin Moretus, maar je vindt het formulier ook HIER indien je een blessure hebt opgelopen tijdens een wedstrijd oftewel HIER indien het voorviel tijdens één van onze trainingen.

 

Hulp bij het invullen van het verzekeringsformulier.

  • Punt 1: 'het polisnummer' wordt ingevuld door de secretaris van Groenenhoek VC
  • Punt 2: 'alles binnen het bovenste kader' wordt ingevuld door de secretaris van Groenenhoek VC
  • Punt 3 'identiteit van het slachtoffer' wordt zo volledig mogelijk ingevuld door het slachtoffer of gevolmachtigde
  • Punt 4: 'gegevens van het ongeval' wordt zo volledig mogelijk ingevuld door het slachtoffer
  • Punt 5: 'oorzaak en omstandigheden' wordt zo nauwkeurig mogelijk ingevuld: een korte verklaring hoe het ongeval is gebeurd, welke lichaamsdelen er zijn gekwetst of geraakt, vermeld ook altijd wie er als ooggetuige je verhaal kan bevestigen
  • Punt 6: 'geneeskundig getuigschrift' moet worden ingevuld door de behandelende dokter
  • Punt 7: 'onderste kader voor de dvv-consulent' wordt door de verzekeringsconsulent ingevuld


Belangrijk

Niet vergeten : het geneeskundig getuigschrift moet worden ingevuld door de behandelende arts en moet z.s.m. aan de secretaris worden afgegeven.


Wat daarna?

Alle onkostennota’s (arts, kinesist, apotheek, enz.) moeten zorgvuldig worden bijgehouden en aan het einde van het herstel worden opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij. Na volledig herstel en VOOR het hervatten van de trainingen of wedstrijden moet ALTIJD een geneeskundig attest van genezing worden opgemaakt door de behandelende arts. Dit attest moet worden opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij. Bij nalaten hiervan ben je bij een volgend ongeval niet meer verzekerd! Indien je hierover nog vragen hebt, kan je altijd via mail terecht bij de secretaris.

 

Ter info:
Elk jaar lopen 170.000 volleyballers een blessure op waarvan 64.000 medische behandeling nodig hebben. De kans dat je een blessure oploopt tijdens het volleyballen is daardoor ruim twee keer groter als bij sporten in het algemeen, maar kleiner dan bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. De meeste volleybalblessures worden opgelopen aan de vingers en/of duim, gevolgd door de enkel. Dus wees altijd voorzichtig!